300 nieuwe woningen aan Schelde in Hemiksem

© belga

De deputatie van de provincie Antwerpen heeft op advies van bevoegd gedeputeerde Koen Helsen (Open Vld) het ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldeboord in Hemiksem goedgekeurd. Daardoor kan de bouw van ruim 300 woningen tussen de Schelde en de Schelleakker van start gaan.

De zone van 14,50 hectare ligt aan de Schelde en grenst aan het bedrijventerrein van Bekaert. Het gebied omvat een voormalig industrieterrein dat zwaar vervuild is en waarvoor een procedure werd opgestart die een sanering mogelijk maakt.

“Het ruimtelijk uitvoeringsplan voorziet in twee woonzones met daartussen een ecologisch park”, zegt Helsen. “In de woonzone aan de Schelde, die door de nv Vooruitzicht ontwikkeld zal worden, komen 235 woningen. Ook kleinhandel, kantoren en diensten zijn toegelaten.” Daarnaast zijn haaks om de Schelleakker heen nieuwe straten met een- en meergezinswoningen gepland. Deze nieuwe woonwijk zal uitgebreid worden naar het huidige voetbalveld, wanneer voetbalclub Oxford verhuisd is naar de terreinen aan de sporthal van Hemiksem.

“Met de opmaak van dit ruimtelijk uitvoeringsplan kan een mooi en
ambitieus woonproject gerealiseerd worden, met ruimte voor wonen, groen en recreatie”, aldus Helsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content