1 op de 4 Belgen wil lening aangaan voor tweede verblijf in het buitenland

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Een kwart van de Belgen is bereid geld te lenen bij de bank om een tweede verblijf in het buitenland te kopen. Vooral mensen jonger dan 50 jaar voelen daar wel wat voor. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het makelaarskantoor Hip Estates bij 1000 Belgen.

31 procent van de respondenten tussen 35 en 54 jaar zegt een hypothecair krediet te willen afsluiten voor een tweede verblijf in het buitenland. Dat is meer dan bij de 55-plussers (15%). De jongere generatie heeft wel meer schrik voor de administratie die bij zo’n aankoop komt kijken en voor het prijskaartje. “Informeren is de boodschap”, zegt Leen Vermeulen van Hip Estates. “Meer dan de helft van de Belgen (50,8%) voorziet in een budget tussen 100.000€ en 200.000€ voor een tweede verblijf. Zij hebben dus een ruime keuze aan woningen.”

Financieel kernmoment

Dat een op de vier Belgen een lening wil aangaan voor een buitenverblijf is volgens het makelaarskantoor niet zo verbazingwekkend. 37,5 procent van respondenten vindt namelijk dat dit een vruchtbare investering is. Volgens Vermeulen wachten kopers een financieel kernmoment af om een tweede verblijf te kopen. Dat kan bijvoorbeeld een erfenis of een promotie op het werk zijn. “De drempel is vaak minder hoog dan mensen in eerste instantie denken.” Slechts 13 procent van de respondenten heeft al gespaard voor een tweede woning.

Vooral de Spaanse vastgoedmarkt profiteert van de interesse in tweede verblijven. Sinds het begin van dit jaar hebben 2235 Belgen een woning gekocht in Spanje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content