Nieuwe verzekering beschermt wagens tegen natuurgeweld

© Twitter
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

De verzekeraar AG Insurance heeft een verzekeringsplan, OmniNatuur, ontwikkeld die wagens financieel beschermt tegen schade door natuurgeweld.

Volgens cijfers van AG Insurance is slechts de helft van de chauffeurs verzekerd tegen schade door onder meer hagel en overstromingen. Het gaat daarbij niet alleen om oude wagens. Ook nieuwe wagens zijn daar niet tegen verzekerd. Dat meldt Bankshopper.be. Enkel mensen met een omniumverzekering worden beschermd tegen dergelijke schade.

Aantal onweersdagen stijgt

Volgens Bertrand Roosen, marketingdirecteur niet-leven bij AG Insurance, is er een grote behoefte aan bescherming tegen natuurgeweld, nu de doorsneewagen een langere levensduurte heeft. Daarnaast bevestigt Luc Debontridder, Senior klimatoloog bij het KMI, dat het aantal onweersdagen per jaar sinds enkele decennia stijgt. “Dat leidt tot een grotere concentratie van neerslag en wateroverlast. Bij minstens een op de drie onweren valt er ook hagel, waarvan bij vijf à zes hagelbuien stenen van minstens 2 cm uit de lucht vallen”, aldus Debontridder.

En het zijn net die hagelbuien die de bestuurders op kosten jagen. Volgens Roosen lopen ze bij hagelstenen vanaf een diameter van 2 cm risico op beschadiging van het koetswerk. “De gemiddelde kosten van zo’n schadedossier met hagel lopen al snel op tot meer dan 2000 euro.” Ook overstromingen en afgerukte takken zorgen voor heel wat schadeclaims, voegt Bankshopper.be er aan toe.

Europa en aangrenzende landen

AG Insurance wil daar met de verzekering OmniNatuur een antwoord op bieden. Die verzekert het voertuig tegen natuurfenomenen zoals storm en onweer, overstroming, hagel, bliksem, grondverschuivingen, vallen van rotsen. “We hebben een product willen creëren dat mikt op een zeer brede doelgroep”, zegt Bertrand Roosen. “Voor 5 euro per maand is je wagen verzekerd, ongeacht de leeftijd en de waarde van het voertuig. Het opzet is een reflex te creëren waarbij klanten die geen omniumverzekering nemen, toch minstens de waarborg OmniNatuur afsluiten.”

Roosen benadrukt dat de wagen in heel Europa en een aantal aangrenzende landen beschermd wordt. “Een op de twee Belgen reist met zijn wagen en dezelfde natuurfenomenen doen zich voor over heel Europa”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content