Ethias lokt 25.000 klanten uit First A-verzekering

© belga
Ilse De Witte Redacteur bij Trends

Meer dan de helft van de klanten met een First A-rekening heeft de voorbije 1,5 maand zijn geld opgevraagd.

Dat meldt de krant De Tijd.

Eind februari lanceerde de verzekeraar Ethias een tijdelijke promotie om de 50.000 resterende klanten met een First A-rekening te overhalen hun geld op te vragen. Ethias biedt de klanten die voor 31 maart uitstappen een eenmalige premie van bijna 14 procent, ofwel vier keer de intresten van 2014.

In totaal zat er nog een bedrag van 3,2 miljard euro in de First-rekeningen van de eerste generatie. Daarvan zou nu al 1,7 miljard euro opgevraagd zijn, en de actie loopt nog bijna een maand. Het gaat om de First-contracten die voor september 2003 zijn afgesloten en die levenslang een gegarandeerd rendement van gemiddeld 3,44 procent bieden.

Door de aanhoudende daling van de rente heeft Ethias het moeilijk zijn beloften op de First-rekeningen van de eerste generatie waar te maken. Het is niet de eerste keer dat Ethias zijn First-klanten aanmoedigt om te vertrekken. Ethias verstuurde al verscheidene brieven naar zijn klanten om met een bonus of een korting een overstap naar een financieel product van een andere verzekeraar of bank over te stappen. Het klonk toen dat de klanten “geheel of gedeeltelijk” hun spaargeld konden opvragen “tegen zeer voordelige voorwaarden”.

Met die brieven kan Ethias aan de Europese Commissie tonen dat het inspanningen levert om zijn levensverzekeringenportefeuille af te bouwen. De Commissie had in ruil voor de kapitaalinjectie van de overheden geëist dat de levensverzekeringsportefeuille van circa 8 miljard euro volledig zou worden verkocht of afgebouwd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content