Corona Direct lanceert eerste papierloze verzekering in België

© Belga

Corona Direct biedt als eerste verzekeraar in België aan zijn klanten de mogelijkheid een autoverzekering te nemen zonder dat er één blad papier bij komt kijken.

De klanten van Corona Direct, de directe verzekeraar van Belfius Insurance-groep, hoeven niet langer hun polis af te drukken als ze een 100%-autoverzekering nemen. Dat schrijft Spaargids.be. Zij kunnen voortaan een contract online ondertekenen met een digitale handtekening. Balpen en papier worden ingeruild voor een elektronische identiteitskaart en een kaartlezer.

Extra comfort

Volgens Philippe Neyt, commercieel directeur bij Corona Direct, gebeurt dat alles op een beveiligde webpagina, zodat het extra comfort van de klanten niet ten koste gaat van de veiligheid. De meeste klanten hebben bovendien al ervaring met de digitale ruimte dankzij Tax-on-web.

Corona Direct richt zich met de papierloze verzekering op de jongere generaties en hoopt in te spelen op een trend die vorig jaar door het onderzoeksbureau TNS werd blootgelegd. Uit een onderzoek van dat bureau naar het online koopgedrag van Belgen, bleek dat 37 procent van de ondervraagden bereid was om het nemen van een autoverzekering volledig online af te handelen.

Uitbreiden

Het zijn niet de eerste stappen die de verzekeraar doet in de digitale wereld. Zo leveren de adviseurs al persoonlijk advies via de telefoon, het onlineformulier en sinds kort via een chat-toepassing.

In de toekomst wil Corona Direct ook een papierloze brand- en familiale verzekering aanbieden. De klanten kunnen wel een beroep blijven doen op de papieren verzekering. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content