AXA Bank start met verzekering voor huisdieren

© istock

AXA Bank lanceert in samenwerking met het Franse bedrijf Santévet een verzekering voor huisdieren. Baasjes kunnen hun katten en honden verzekeren tegen ziekte en ongevallen.

AXA Bank is niet de eerste verzekeraar in België die huisdieren verzekert. Onder meer Corona, de directe verzekeraar van Belfius, biedt al zo’n polis aan. Ook de winkelketen Tom & Co is met Tom & Care de verzekeraar al voorgegaan. Dat schrijft De Tijd.

Franse samenwerking

De verzekeraar slaat voor de nieuwe verzekering de handen in elkaar met het gespecialiseerde Franse bedrijf Santévet. In Frankrijk werken de twee al samen.

Bij onze zuiderburen telt Santévet al 190.000 klanten. De verzekeraars hopen dat succes over te doen in ons land. Ze mikken daarbij op 100.000 Belgen die een polis voor hun huisdier afsluiten.

Santévet biedt zijn klanten drie verschillende formules aan die de kosten bij ziekte of ongeval van een gezelschapsdier voor 50 tot 90 procent dekken. De premies zijn afhankelijk van het verzekerde dier. Voor een hond vraagt de Franse verzekeraar gemiddeld 18 euro per maand, voor een kat 10 euro.

De verzekeraars gaan samenwerken met dierenartsen om de Belgen warm te maken voor het verzekeringsproduct. “Zij zullen onze producten niet verkopen, maar kunnen ze wel aanbevelen”, zegt Hugues Salord, de operationeel directeur van Santévet. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content