Autokeuring wil verzekering niet meer controleren

Snelweg © BELGA

De autokeuringscentra in ons land willen niet langer verplicht worden om de verzekeringspapieren van de bestuurders te controleren. Dat hebben ze aan Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) laten weten.

De autokeuringscentra in ons land willen af van de verplichting om elke bestuurder die met zijn wagen naar de controle komt, naar zijn verzekeringspapieren te vragen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De federale overheid heeft die regerling ingevoerd om het aantal niet-verzekerde voertuigen op onze wegen te verminderen.

Minderheid niet verzekerd

“In de praktijk blijkt het veel werk, terwijl de resultaten zeer mager zijn”, klinkt het bij GOCA, de federatie van autokeuringscentra. “In cijfers: 3,8 miljoen keer controleerden de autokeuringscentra uitgebreid de verzekeringspapieren. Slechts 0,01 procent bleek effectief niet verzekerd.”

De federatie benadrukt dat mensen die hun auto niet verzekeren vaak geen moeite doen om een bezoekje te brengen aan aan de autokeuring.

De autokeuringscentra zien meer heil in een koppeling van verschillende databanken – onder andere de Kruispuntbank Voertuigen – waardoor controleurs meteen weten dat er een niet-verzekerd voertuig de ­autokeuring binnenrijdt. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content