Triodos verlaagt spaarrente naar nul

© belga

Triodos verlaagt de basisrentevoet naar 0 procent en schrapt de gereglementeerde spaarrekeningen.

Triodos verlaagt vanaf 7 december voor spaarders de basisrentevoet naar 0 procent voor bedragen tot 500.000 euro en naar -0,5 procent op bedragen boven 500.000 euro. Er is geen getrouwheidspremie. Dat meldt de bank, die initiatieven financiert die een positieve bijdrage leveren aan de ecologische en maatschappelijke transitie, maandag aan haar klanten.

De huidige spaarrekeningen worden vanaf 6 oktober 2020 door Triodos niet langer aangeboden. Er komen twee nieuwe spaarrekeningen: Triodos Impact Savings en de Triodos Impact Savings Junior. Het gaat om niet-gereglementeerde spaarrekeningen, waarvoor de wettelijke minimumrente van 0,11 procent niet geldt.

De bestaande Triodos-spaarrekeningen (met inbegrip van de Junior spaarrekeningen), Maandsparen en de Plus spaarrekeningen worden op 7 december 2020 definitief afgesloten.

Klanten kunnen hun saldo overzetten naar een nieuwe Triodos-spaarrekening of een externe rekening. Het saldo van cliënten die niet reageren, wordt overgeschreven naar een nieuwe Triodos Impact Savings of Triodos Impact Savings Junior spaarrekening. ‘In dit geval behoudt u hetzelfde rekeningnummer, evenals een overzicht van uw verrichtingen’, klinkt het.

Partner Content