Wat is het beste smartphone-abonnement voor jongeren?

© Reuters
Roel Van Espen medewerker Trends

Jongeren gebruiken hun smartphone nauwelijks om te bellen. Video’s bekijken, gamen, apps raadplegen en internetten zijn voor hen veel belangrijker. Welk abonnement is daarvoor geschikt?

Telefoneren op de klassieke manier is voor de meeste jongeren not done. Zij communiceren liever via moderne alternatieven zoals WhatsApp of FaceTime. Hun ouders verwachten echter dat ze op elk moment bereikbaar zijn per telefoon of sms. Welk abonnement is dan het meest geschikt?

Stel, je maandelijks budget bedraagt 15 euro. In dat geval kan je bij alle providers in ons land terecht voor een abonnementsformule. Opvallend is dat heel wat aanbieders geen tariefplan hebben dat optimaal afgestemd is op het typische gebruikersprofiel van jongeren:

Wat is het beste smartphone-abonnement voor jongeren?
© Notes & Notes

Meer pret op internet

Base speelt wél gedeeltelijk in op de moderne noden van de jeugd, en laat je toe om tijdens de zomermaanden onbeperkt YouTube-filmpjes te bekijken en muziek te streamen via Spotify en Deezer. Bij Orange kan je zelfs permanent facebooken en twitteren zonder enige beperking.

Toch is Jim Mobile naar onze mening een provider die het helemaal begrepen heeft. Hiermee kan je je maandbedrag namelijk zelf besteden zoals je zelf wil. Bel je zelden of helemaal niet, dan stijgt je beschikbaar datavolume tot 3 GB per maand. En intussen blijf je wel bereikbaar voor je ouders.

En ook Mobile Vikings stemt zijn aanbod helemaal af op een jong publiek. Hier kan je voor een maandbedrag van 15 euro kiezen tussen ofwel ongeveer 50 belminuten en 4 GB data, ofwel zo’n 100 belminuten en 2 GB data. Bovendien kan je desgewenst maandelijks overstappen van de ene naar de ander formule.

Partner Content