Wagen wordt duurder, maar lening blijft goedkoop

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

De stijging van de belasting op inverkeerstelling (BIV) en de verkeersbelasting doen de prijs van een wagen gevoelig stijgen. Maar wie verschillende autoleningen vergelijkt, kan snoeien in de kostprijs.

De Vlaamse regering wil de verkeersfiscaliteit in België vergroenen. Een vrijstelling van de BIV en verkeersbelasting voor milieuvriendelijke wagens moet de bestuurders motiveren geen vervuilende voertuigen te kopen. Al schrikt de aankoopprijs van een elektrische of waterstofwagen veel chauffeurs af. Nochtans kunnen consumenten gouden zaken doen bij de bank als ze verschillende tarieven vergelijken en afdingen. Dat blijkt uit een onderzoek van Bankshopper.be.

Mondige consumenten

“Wie een energiezuinige wagen koopt, kan bij de grootbanken een groene lening afsluiten die steevast onder de ‘gewone’ tarieven duikt. Mondige autokopers kunnen hun bankier overtuigen de prijs van een autolening onder de geafficheerde prijs te laten zakken”, zegt Patrice Dutranoit van Bankshopper.be.

Ook de benzine- en dieselchauffeurs kunnen nog altijd tegen goedkope tarieven een autolening afsluiten. De vergelijkingssite toetste het duurste geafficheerde tarief op de markt aan het goedkoopste tarief. Bankshopper.be ging uit van een lening van 15.000 euro op zestig maanden. Bij Auxifina betaalt de consument voor dat bedrag 288,82 euro per maand af en bij Crelan slechts 260,16 euro. Dat is 28,66 euro per maand minder of 1719 euro in totaal. “Wie niet vergelijkt, heeft veel kans dat hij te veel betaalt voor een autolening”, besluit de site.

Op Bankshopper.be kan je verschillende autoleningen vergelijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content