Wagen voltanken wordt opnieuw duurder

© BELGA

Dieselchauffeurs moeten vanaf vandaag opnieuw dieper in hun buidel tasten als ze hun wagen willen voltanken. Vanaf morgen stijgt ook de prijs aan de benzinepomp.

Het prijskaartje van diesel en huisbrandolie is vandaag aangedikt. Voor diesel moet aan de pomp maximaal 1,194 euro per liter betaald worden, een toename met 3,1 eurocent.

De maximumprijs voor een liter huisbrandolie stijgt met 2,95 eurocent tot 0,4971 euro per liter voor bestellingen van minder dan 2.000 liter, en met 2,96 eurocent tot 0,4709 euro per liter voor bestellingen vanaf 2.000 liter. Aan de pomp kost een liter huisbrandolie dan nog maximaal 0,59 euro, een stijging met 3 eurocent.

Benzine

De maximumprijs voor een liter benzine 95 stijgt morgen met 2,3 eurocent tot 1,319 euro. Die voor een liter benzine 95 E10 met 1,8 eurocent tot 1,329 euro. Voor benzine 98 moet maximaal 1,383 euro per liter betaald worden, een toename met 2,2 eurocent. Voor benzine 98 E10 is dat 1,39 euro per liter, een stijging met 1,8 eurocent.

De prijsverhogingen zijn een gevolg van de schommelingen van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten.

OPEC

De Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) is er bovendien van overtuigd dat de olieprijzen dit jaar enkel nog kunnen stijgen. Voorzitter Mohammed Al-Sada kondigde maandag in een persbericht een informele bijeenkomst aan, die in de marges van het Internationale energieforum in Algerije zal plaatsvinden.

Hij wil het tijdens die bijeenkomst voornamelijk hebben over hoe de lidstaten tot een herstel van de oliemarkt kunnen komen. Tegelijkertijd is Al-Sada ervan overtuigd dat de recente dalingen van de olieprijzen slechts een tijdelijk fenomeen zijn. Al is de kans bijzonder klein dat de lidstaten tot een consensus gaan komen betreffende de bevriezing van de productie. Eerder bijeenkomsten zijn al op niets uitgedraaid. Voornamelijk Iran en Saoedi-Arabië willen weinig toegevingen doen. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content