Verschillen tussen autoleningen lopen op tot 1950 euro

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

In de aanloop naar het Autosalon hebben de kredietverstrekkers het mes gezet in de tarieven van hun autoleningen. De consument die verschillende leningen met elkaar vergelijkt, kan een mooie zaak doen, leert een onderzoek van Bankshopper.be.

Op het Autosalon zijn ook bij de kredietverstrekkers koopjes te doen. Door de prijzenslag tussen de aanbieders van autoleningen zoeken de rentetarieven nieuwe dieptes op. “Aangezien meer dan de helft van de autokopers een afbetalingskrediet afsluit, vallen er dus mooie zaken te doen”, zegt Patrice Dutranoit, de oprichter van Bankshopper.be. Vooral de consumenten die leningen met elkaar vergelijken, kunnen honderden euro’s uitsparen.

Rente onder 1 procent

De vergelijkingswebsite ging uit van een lening van 15.000 euro, af te betalen op 60 maanden. Daarbij kwam Beobank als winnaar uit de bus. De Belgische bank liet vorige week voor het eerst in haar geschiedenis de rente op een autolening zakken tot 0,99 procent. Auxifina is de duurste bank. Daar betaal je voor een lening van 15.000 euro 288,82 euro per maand af, terwijl de maandelijkse leningslast bij Beobank beperkt blijft tot 256,31 euro. Dat is 32,51 euro per maand minder, of 1950 euro in totaal.

Bankshopper.be benadrukt dat banken als KBC, ING, BNP Paribas Fortis en Axa ook lage tarieven hanteren. Op een lening van 15.000 euro los je bij KBC maandelijks 259,58 euro af en bij Crelan 260,16 euro. Ook bij Belfius en BNP Paribas Fortis betalen de klanten niet meer dan 260 euro per maand. Creditvite (286,25 euro), Budget Partners (286,25 euro) en Carrefour (288,23 euro) zijn samen met Auxifina de hekkensluiters. Wie daar een autolening afsluit, moet minstens 5,60 procent rente afdragen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content