Test-Aankoop wijst consument op goedkopere ledlamp

© Thinkstock

Consumentenorganisatie Test-Aankoop start een initiatief om consumenten aan te sporen geld te besparen via milieuvriendelijke projecten.

Test-Aankoop start voor het eerst een groepsaankoop van ledlampen om de Belgische consument 450 euro op vijf jaar te helpen besparen bij aankoop van tien ledlampen. Consumenten kunnen zich tot 13 maart inschrijven voor dit aanbod, meldt de verbruikersorganisatie donderdag meegedeeld.

Ledlampen verbruiken acht maal minder dan halogeenlampen en gaan duizenden uren langer mee. In vergelijking met een gloeilamp van 60W, levert een ledlamp van 9W een besparing van 9 euro per jaar op, zowel als een verhoogde levensduur en ‘een licht dat homogener en mooier is’.

Door tien lampen door ledlampen te vervangen bespaart de consument dus 450 euro op vijf jaar tijd, zo staat het in de persmededeling. Naast een korting van 20 procent op de ledlampen van Zuiderlicht, een coöperatieve vennootschap die investeert in milieuvriendelijke woningen en duurzame energieprojecten, biedt het aanbod van Test-Aankoop ook nog vijf jaar garantie op de ledlampen en worden ze bij de consument geleverd.

Het aanbod helpt de consument besparingen te maken op energieverbruik en op financieel vlak. Aanvullend wil Test-Aankoop met dit initiatief zowel mensen als steden en gemeenten bewust maken van milieuvriendelijke besparingen.

Meer info op www.testaankoop.be

(Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content