Test-Aankoop organiseert nieuwe groepsaankoop energie

© BELGA

Naar jaarlijkse traditie organiseert Test-Aankoop een groepsaankoop voor energie. Volgens de site van de consumentorganisatie kunnen deelnemers tot 200 euro besparen op hun energiefactuur.

“Weldra stijgt de BTW op elektriciteit van 6 tot 21 procent. Het is dus het uitgelezen moment om uw energie-uitgaven te optimaliseren”, kopt de site. Wie zich inschrijft op de site, krijgt een tarief aangeboden die het best bij zijn profiel past. Test-Aankoop vergelijkt de verschillende prijzen op basis van je profiel en selecteert zo de drie goedkoopste formules die bij je passen.

“Elke formule heeft zijn troeven: groene energie, een pakket van meerdere diensten, of simpelweg een onklopbare prijs”, aldus de site. Vorig jaar namen 400.000 consumenten deel aan de groepsaankoop.

Petitie

De aankondiging van de groepsaankoop volgt op een petitie tegen de btw-verhoging die de consumentenorganisatie gisteren heeft afgegeven aan minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR). Test-Aankoop stelt voor om de btw op elektriciteit te verlagen van 21 procent naar 6 procent voor de eerste 1.500 kilowattuur elektriciteit die een gezin verbruikt.

Het berekende dat, van 2009 tot september 2015, de transport- en distributiekosten gemiddeld gestegen zijn met 70 procent in Vlaanderen, 60 procent in Wallonië en 30 procent in Brussel. De organisatie pleit voor transparantie voor de verbruikers. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content