Terug naar school: gebruik je ecocheques

© belga

Het is bijna tijd om nieuwe schoolaankopen te doen voor je kinderen. Wist je dat daarvoor ecocheques kunnen worden gebruikt?

De aankoop van nieuw schoolmateriaal kost veel geld. Denk bijvoorbeeld aan briefpapier, kleurpotloden, mappen, kaftpapier, notitieboekjes, dagboeken,… Veel van deze aankopen kan je betalen met ecocheques.

Minder bekend

Ouders die een bureau, tweedehands of voorzien van het PEFC- of FSC-label, kopen voor hun kinderen; kunnen dat doen met ecocheques. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een wereldwijd certificatiesysteem dat de garantie biedt voor duurzaam bosbeheer.

Een FSC label of claim op een hout- of papierproduct garandeert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of bijdraagt aan het verantwoorde beheer van onze bossen (bvb. ook door recyclage).

Daarnaast kan je je ecocheques gebruiken om tal van kantoormateriaal met ecolabel, zoals een laptop of LED-materiaal te kopen. En alle (tweedehands) literatuurklassiekers die je kinderen moeten lezen, kunnen ook met ecocheques betaald worden.

Biovoeding en frisdrankmachines

Je kan biologische snacks zoals fruit, chocolademelk, koekjes,… die je je kinderen meegeeft naar school, kopen en betalen met ecocheques. Daarnaast kan je met ecocheques ook een frisdrankmachine aankopen.

Groene mobiliteit

Een nieuw schooljaar start vaak ook met de aankoop van een nieuwe fiets of een elektrische scooter voor de oudere kinderen. Zowel een fiets als een elektrische scooter kunnen met ecocheques betaald worden. Voor bus- en treintrajecten bestaat de mogelijkheid om een ticket te kopen met ecocheques. Let wel, dit geldt niet voor abonnementen.

Blijf geïnformeerd

Edenred, de uitgever van ecocheques, heeft een website gemaakt, waar je het hele jaar op de hoogte wordt gehouden van de zaken die kunnen gekocht worden met ecocheques. Je kan je daar ook inschrijven op een maandelijkse nieuwsbrief die je tips geeft wanneer je ecocheques vervallen.

In een oogwenk

Stuur je kinderen terug naar school en gebruik je ecocheques om volgende producten aan te kopen:

  • papier met FSC- of PEFC-label (schriften, briefpapier, agenda’s, mappen, kaftpapier)
  • kleurpotloden met FSC- of PEFC-label
  • houten meubelen met FSC- of PEFC-label
  • laptop met ecolabel
  • biovoeding
  • led-bureaulamp
  • tweedhandskledij, -boeken en -meubelen
  • frisdrankmachine
  • transporttickets voor trein en bus (behalve abonnementen)
  • fiets of elektrische scooter

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content