Rente autolening zakt onder 1 procent

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Er lijkt geen einde te komen aan de prijsdalingen van een autolening. Beobank is de eerste bank die uitpakt met een rente lager dan 1 procent.

Wie een autolening afsluit bij Beobank betaalt 0,99 procent rente. Dat is het laagste tarief in de geschiedenis van de bank. Dat meldt bankshopper.be. Het nieuwe tarief geldt ook voor BKCP Bank. “Particulieren kunnen tot 120 procent van de aankoopwaarde van de wagen lenen om ook de verzekeringen (zoals de omnium-, burgerlijke aansprakelijkheids- en schuldsaldoverzekering,…) en de belasting op inverkeerstelling te financieren”, luid het.

De lening is geldig voor nieuwe wagens, motoren, mobilhomes en caravans. De banken verstrekken tegen hetzelfde tarief ook leningen voor tweedehandswagens jonger dan twee jaar. Het verlaagde tarief is geldig tot 30 april 2016.

Andere banken

Ook bij de andere banken kunt u een goedkope autolening afsluiten voor uw wagen, al flirten zij nog niet met de 1 procentgrens. Bij BNP Paribas Fortis bijvoorbeeld is de rente sinds begin 2010 gezakt van 6,45 naar 1,90 procent. Belfius beloont dan weer de klanten die een lening afsluiten via het internet. Wie online een lening afsluit, betaalt 1,60 procent rente. Wie dat doet in een kantoor van de bankt betaalt 0,20 procentpunt meer (zie tabel).

Rente autolening zakt onder  1 procent
© .

Uit een eerder onderzoek van AXA Bank bleek dat de gemiddelde rentevoet voor nieuwe voertuigen de afgelopen twee jaar met een derde is gedaald. Volgens cijfers van de bank betaalde u vorig jaar gemiddeld 2,02 procent rente voor een nieuwe wagen. In 2014 was dat nog 2,57 procent en in 2013 3,01 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content