Renovatieleningen worden goedkoper, maar niet bij alle banken

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Naar aanleiding van Batibouw zetten de banken het mes in de intrest van hun renovatieleningen. Al doen niet alle banken mee aan die prijzenslag.

Na ING, Crelan en Cetelem heeft ook AXA Bank de rente van haar renovatielening verlaagd naar 2,95 procent. De intrest van een groene lening, een krediet voor energiezuinige verbouwingen, daalt van 3,50 naar 2,45 procent. Belfius en BNP Paribas handhaven tarieven van 3,50 procent. Bpost bank blijft zelfs vasthouden aan 6,40 procent. “Het is dan ook het ideale moment om renovatieleningen te vergelijken”, meldt de Bankshopper.be.

15 euro per maand verschil

Uit een analyse van de vergelijkingswebsite blijkt dat wie 10.000 euro leent voor een renovatie, tot 715 euro kan uitsparen als hij de tarieven met elkaar vergelijkt. Voor zijn analyse ging Bankshopper.be uit van een lening met een looptijd van 48 maanden. Daarbij kwamen de vier banken die onlangs hun tarieven hebben verlaagd als winnaars uit de bus. Bij ING, Crelan, Cetelem en AXA bank betaalt een lener 220,95 euro per maand af, terwijl hij bij bpost bank elke maand 235,86 euro aflost. Dat is een verschil van 14,91 euro per maand.

Ook voor groene leningen kan het prijsverschil snel oplopen. CPH (1,79%) biedt de goedkoopste leningen aan, gevolgd door AXA (2,45%) en ING (2,45%). Wie zo’n lening afsluit bij KBC, betaalt 2,95 procent. Dat is meer dan 1 procent meer dan de goedkoopste lening. Op Bankshopper.be kan je renovatieleningen vergelijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content