Recordaantal Belgen veranderen van energieleverancier (video)

© iStock

Dit jaar zijn al een record aantal mensen veranderd van energieleverancier. Dat leren de cijfers van de VREG, de Vlaamse energieregulator.

De afgelopen maanden zijn de energieprijzen in ons land stevig gestegen. Die prijsstijgingen waren onder meer het gevolg van een btw-verhoging (van 6 naar 21 procent) en de Vlaamse energieheffing, of de Turteltaks. Daarom stappen almaar meer Belgen over naar een andere energieleverancier, zei Dirk van Evercooren, directeur marktwerking van de VREG maandag in het VTM Nieuws.

Dit jaar stapten al 460.000 mensen over naar een andere leverancier. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 330.000. Ook voor gas veranderden heel wat mensen: vorig jaar waren dat er 233.000, dit jaar zijn dat er al 330.000.

Test-Aankoop beaamt dat consumenten stevig in hun energiefactuur kunnen snoeien door leveranciers te vergelijken. Al maakt de woordvoerder, Simon November een kanttekening bij die stelling: “Zo moet je er rekening mee houden dat sommige leveranciers instapkosten aanrekenen wanneer je overschakelt.” (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content