Online en mobiel bankieren: Zo Zoomit je zonder zorgen

© iStock
Roel Van Espen medewerker Trends

Via online of mobile banking kan je financiële verrichtingen uitvoeren, waar en wanneer je maar wil. De ingebouwde Zoomit-functie laat je bovendien facturen in elektronische vorm ontvangen en betalen.

Zoomit verzamelt je facturen in een handig overzicht. Je kan ze via de web- of mobiele applicatie van je bank bekijken, beheren en betalen. Een vooraf ingevuld overschrijvingsformulier maakt het je makkelijk: het volstaat om het goed te keuren met een eenvoudige muisklik. Je hoeft de gegevens – zoals het bedrag, de begunstigde en de gestructureerde mededeling – dus niet meer zelf in te tikken.

Door Zoomit te gebruiken, wordt de kans dat je een factuur verliest of vergeet te betalen bovendien kleiner. Je kan immers instellen dat je een e-mail moet ontvangen telkens wanneer een nieuwe factuur zich aanbiedt. Enkele dagen voor de vervaldag krijg je dan nog eens een herinneringsmailtje. Op die manier is de Zoomit-functie dus ook een handige knoop in je zakdoek.

Klaar voor gebruik

Ook goed om weten: je hoeft niets te installeren of te activeren voor het gebruik ervan. Zoomit is immers een functie die sowieso aanwezig is in de web- of mobiele applicatie van de meeste banken (dat kan je hier checken). Bij het eerste gebruik moet je alleen nog even de specifieke voorwaarden aanvaarden, en vanaf dan ontvang je je facturen hier elektronisch.

Momenteel zijn er al meer dan zestig organisaties die hun facturen via Zoomit aanbieden. Dat zijn onder meer nutsbedrijven, telecomoperatoren, verzekeraars en kinderopvangdiensten. Een lijstje met alle deelnemers vind je hier. Weet ook dat de meeste sociale secretariaten je loonbrief via Zoomit kunnen doorsturen. (RVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content