Newb lanceert eerste duurzame en ethische betaalkaart in België

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

De coöperatieve financiële organisatie Newb lanceert de eerste duurzame betaalkaart in ons land. De organisatie wil “een trendbreuk inluiden in de reeks betaalmiddelen die ons aanzetten tot meer consumeren, meer betalen en meer afbetalen.”

De coöperatieve organisatie wil met de NewB Card aantonen dat bankkaarten niet enkel dienen om te consumeren of schulden af te betalen. Dat schrijft Bankshopper.be. De kaart is het eerste product dat de organisatie op de markt brengt.

“Met de NewB Card koopt u nooit op krediet, beschermt u uw privacy, controleert u zelf wat kan en niet kan , kan u uw kaart bestellen in een van de 10 meest gesproken talen in België, krijgt een goed doel 5 cent bij elke betalingstransactie. De kaart behoort tot de 50 procent goedkoopste pre-paid kaarten in België, ze is bio-afbreekbaar, berekent uw ecologische voetafdruk en u krijgt een premie indien u een jaar geen cash afneemt uit een automaat in België”, bevestigt Bernard Bayot, voorzitter van NewB. De coöperanten kunnen een goed doel kiezen bij een van de 133 lidorganisaties van NewB.

De NewB Card is bovendien gratis voor klanten die er meer dan 2 verrichtingen per trimester mee doen. Anders hangt er een prijskaartje van 3 euro per trimister aan vast.

“Nieuwe kaarthouders betalen de eerste 3 maanden niets. Zo hebben ze voldoende tijd om ons een bewijs van identiteit en adres te bezorgen. Het geheel van de voorwaarden zal weldra ook op de website beschikbaar zijn.” aldus Marc Bontemps van NewB.

“Duurzame financiële producten verder uitbreiden”

Indien de kaart aanslaat heeft de organisatie plannen om nog andere producten te ontwikkelen in samenwerking met andere financiële instellingen. “We hebben de ambitie om de markt van duurzame financiële producten in België uit te breiden. We onderzoeken zowel mogelijkheden in de sector van verzekeringen als ethische fondsen.”, aldus Bayot. Zo ziet hij NewB stap voor stap evolueren naar een coöperatieve bank

Bayot hoopt dat de duurzame kaart 25.000 nieuwe coöperanten zal aantrekken. NewB telt momenteel meer dan 48.000 coöperanten. De organisatie zal in het najaar een campagne lanceren om de Belgen kennis te laten maken met de NewB Card. Wie nu al coöperant is kan de NewB Card alvast reserveren. Samen met de nieuwe bankkaart verschijnt ook een app voor smartphones.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content