Meer dan 8.000 Ethias-klanten stappen uit First A-rekening voor uitstappremie

© Belga
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

1 op de 6 Ethias-klanten heeft zijn First A-rekening stopgezet in ruil voor een premie. Europa wil dat de verzekeraar de hoogrenderende spaarproducten afstoot.

Meer dan 8.000 klanten zijn al ingegaan op de uitnodiging van Ethias om uit de First A-rekening te stappen. In ruil krijgen zij een eenmalige uitstappremie van bijna 14 procent. Dat is ongeveer vier keer de jaarlijkse intrest op de rekening. Dat meldt De Tijd.

Ethias is drie weken geleden begonnen met First-klanten uit te kopen. Het gaat om de contracten die voor september 2003 zijn afgesloten en die levenslang een gegarandeerd rendement van gemiddeld 3,44 procent bieden. Ongeveer 50.000 mensen hebben ingetekend op zo’n contract, goed voor een kapitaal van 3,2 miljard euro.

De klanten die zijn ingegaan op het aanbod van Ethias, hebben in totaal 650 miljoen euro afgehaald. De resultaten lossen de verwachtingen van de verzekeraar in. CEO Bernard Thiry verklaarde bij de start van de actie dat de verzekeraar mikte op 10 à 20 procent van de klanten die het aanbod zouden aanvaarden. “Ons doel is uiteraard dat 100 procent de rekening stopt.”

De komende weken zijn van cruciaal belang voor Ethias omdat de actie eind deze maand op haar einde loopt. Veel beleggers weigeren hun geld van de rekeningen te halen omdat geen enkel andere belegging zo’n riant jaarlijks rendement garandeert.

Als Ethias niet slaagt in zijn opzet om alle klanten te overtuigen, overweegt het de First-rekeningen in een afzonderlijk vehikel te plaatsen. Dat zal dan onder overheidsgarantie vallen. De verzekeraar kan die beslissing niet nemen zonder de toelating van de toezichthouders. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content