Maltese onlinebank Nemea komt met stuntrente naar België

© iStock

Nemea is de tweede Maltese bank die neerstrijkt in België. Net zoals Medirect wil de onlinebank klanten verleiden met een hoge rente. De prijsbreker biedt een termijnrekening aan met een stuntrente van 4 procent.

De Maltese onlinespaarbank Nemea strijkt neer in België. De prijsbreker zet met een stuntrente van 4 procent bruto op een termijnrekening op vijf jaar de jacht in op de Belgische spaarder. “Binnen drie jaar mikken we hier op 40.000 klanten”, klinkt het vrijdag in De Tijd.

Maltese spaargarantie

Nemea is al de tweede prijsbreker uit Malta die België betreedt. Ook MeDirect is ons land actief met een aanbod aan onlinesparen, beleggen en vermogensbeheer. Bij beide banken is de Maltese spaargarantie van 100.000 euro per belastingplichtige van kracht. Mocht er met de spaarbank ooit iets mislopen, dan is het dus de Maltese overheid die moet ingrijpen.

Nemea wil het spaargeld gebruiken om consumentenleningen te verstrekken. Dat aanbod wordt vanaf de tweede helft van 2015 ontwikkeld. “We gaan met dat spaargeld geen ingewikkelde activiteiten financieren”, zegt Sébastien Ferket, directeur van Nemea België.

Door het bijna-nulrentebeleid van de Europese Centrale Bank zijn de spaarrentes over het algemeen gekelderd.

“Rendabele bank”

Nemea zag in 2008 het levenslicht, vlak voor het uitbreken van de economische crisis. De onlinebank is gestart als een vermogensspeler, maar breidde vorig jaar haar activiteiten uit. De groep zet nu volop in op de uitbouw van een retailpoot.

Vandaag is de bank al actief in een tiental Europese landen, onder meer in Frankrijk, Luxemburg , Spanje en Griekenland. De bank is naar eigen zeggen een pan-Europese speler met de hoofdzetel in Malta.

“Wij zijn een rendabele bank. In 2013 was er een winst van 37.773 euro, tegenover 23.293 euro het jaar voordien”, vertelt Sébastien Ferket, directeur FraBeLux in een interview met De Tijd. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content