Keytrade Bank en Arkéa Direct Bank smelten samen

© Keytrade
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Keytrade Bank en Arkéa Direct Bank zijn voortaan één juridische entiteit. Voor de klanten betekent dat onder meer dat hun spaargeld niet langer wordt beschermd door het Belgische depositogarantiestelsel, maar door het Franse.

De samensmelting van de internetbank Keytrade Bank en de Franse bank Arkéa Direct Bank is beklonken. Daardoor vaart Keytrade Bank niet langer onder een Belgische vlag. De bank gaat voortaan door het leven als bijkantoor van de Franse bankengroep.

De fusie heeft ook een impact op de klanten van Fortuneo Belgium, een bijkantoor van Arkéa Direct Bank. Die naam verdwijnt uit het straatbeeld en wordt vervangen door Keytrade Bank. Vanaf 2017 worden de klanten van Fortuneo geïmmigreerd naar het platform van Keytrade Bank. De bank wil de samensmelting aangrijpen om de diensten verder te digitaliseren.

“Het samenbrengen van de cliënten van Fortuneo Belgium op het platform van Keytrade Bank is een belangrijke stap. Met 285.000 cliënten zal Keytrade Bank echt vorm geven aan de toekomst van direct banking in België”, reageert Thierry Ternier, de CEO van Keytrade Bank. Die klanten hebben samen 10 miljoen euro op hun spaarboekjes staan.

Wat verandert er voor de klanten?

Op het eerste gezicht verandert er niet veel voor de klanten van Keytrade Bank. Zo krijgen zij nog altijd 5 eurocent per transactie en blijven de rekeningen gratis.

De meest ingrijpende verandering is dat de klanten van de internetbank niet langer onder het Belgische depositogarantiestelsel vallen, maar onder het Franse. Net zoals in België worden spaargeld beschermd tot 100.000 euro als de bank failliet gaat. De garantie op effecten of effectenrekeningen bedraagt 70.000 euro per investeerder, op voorwaarde dat de effecten niet meer bestaan en Keytrade Bank ze niet kan vervangen of vergoeden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content