Impact stijgende olieprijzen vandaag en morgen voelbaar

© iStock

Wie vandaag diesel tankt zal dieper in zijn buidel moeten tasten. Hetzelfde geldt voor wie morgen benzine of stookolie wil tanken.

De olieprijzen hebben gisteren het hoogste punt in meer dan een half jaar bereikt. Dat is goed nieuws voor de olieproducerende landen, maar slecht nieuws voor wie met een wagen rijdt of zijn woning verwarmt met stookolie.

Impact aan de pomp

De effecten van de prijsstijging zijn vandaag al voelbaar voor de dieselchauffeurs. De maximumprijs voor een liter diesel bedraagt 1,1880 euro per liter, of een stijging met 3 cent per liter.

Ook benzine en stookolie worden morgen duurder. Wie benzine tankt, betaalt vanaf donderdag hoogstens 1,3770 euro per liter. Dat is ongeveer 3,5 cent per liter meer dan vandaag. De site Carbu.com laat bovendien weten tankstations het mes zetten in de kortingen die ze geven. Op de site kan je nagaan in welke provincies je de beste prijzen krijgt.

Voor stookolie is er eenzelfde prijsstijging. Wie minstens 2.000 liter bestelt, betaalt maximaal 0,5091 euro per liter. Het is de eerste keer sinds begin december dat de maximumprijs van stookolie boven 0,5 euro per liter stijgt. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content