Hoe kom je goedkoop een pretpark binnen?

© EPA

Wie online een pretparkticket koopt moet minder diep in zijn buidel tasten, leert een onderzoek van de Leuvense internet-startup Maxenta.

Maxenta berekende dat wie online een pretparkticket koopt gemiddeld 28 procent minder moet betalen. “Dat is een besparing van 8 euro”, benadrukt de internet-startup. Het team baseerde zich voor zijn berekeningen op de laatste vijf kortingacties van tien pretparken.

Kortingssites

Via de officiële website van de pretparken, kan je vaak al enkele euro’s besparen. “Maar de echte besparingen zitten echter in verschillende andere aanbiedingen”, adviseert de Leuvense startup. Zo kan je vaak via Travelbird of Groupon tot 20 euro besparen op je ticket. In België verzamelt Pretparkdeals.be alle actuele kortingsacties voor ongeveer 40 pretparken en dierenparken in en rond België.

Volgens Maxente raken de Belgen hoe langer hoe meer vertrouwd met de onlineverkoop van eventtickets. Het afgelopen jaar steeg e-commerce in ons land met 15 procent, en daar heeft de verkoop van onder meer pretparktickets gretig kunnen van mee profiteren. Onder meer de tijdswinst ligt aan de basis van het succes. “Dat is ook logisch”, klinkt het bij de start-up. “Mensen hoeven niet langer aan te schuiven aan de kassa.” (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content