Hoe goedkoper reizen?

© ThinkStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Je wilt tegen een zacht prijsje op vakantie gaan? Deze zes tips kunnen je helpen.

1.Bespaar op je vliegreis

Hoe vroeger je een vliegreis boekt, hoe goedkoper. Probeer ook weekends en drukke periodes te vermijden. Bovendien is vliegen op dinsdag of woensdag het voordeligst. Zo betaal je bij een bepaalde vliegtuigmaatschappij voor een reis naar Lissabon 20 euro als je woensdag vertrekt en 47 euro als je vrijdag vliegt.

Hoe goedkoper reizen?

Vergelijk de vertrekperiodes. Enkele dagen of zelfs uren vroeger of later vliegen kan je veel geld besparen. Wil je vandaag bijvoorbeeld naar Londen vliegen betaal je voor een vlucht om 19.15 uur 117 euro terwijl je om 16.40 uur 138 euro op tafel moet leggen.

Vergelijk ook de vertrekpunten. Een vlucht vanuit Schiphol kan goedkoper zijn dan vanuit Zaventem.

Ruil nonstopvluchten in voor vluchten met een tussenstop. De reis duurt iets langer, maar je portefeuille zal je dankbaar zijn.

2. Boek een last minute

Als je op het allerlaatste moment een reis boekt, geniet je van enorme kortingen. Zo krijg je voor een reis naar Tunesië bij een touroperator 53 procent korting voor zeven overnachtingen. De prijs daalt van 475 euro naar 223 euro voor een tweepersoonskamer.

3.Zoek alternatieven voor een hotel

Overal zijn er mensen die een bed of kamer verhuren aan toeristen. Airbnb verzamelt op zijn site slaapplaatsen uit 192 landen en 33.000 steden.

Hoe goedkoper reizen?

Logeer in een hostel, waar je een kamer deelt met anderen. De meeste hostels bieden een bescheiden ontbijt aan en beschikken over een bar. Je kan in Barcelona al in een hostel verblijven voor 10 euro per nacht.

Ruil je huis met iemand die op vakantie wil komen in ons land, terwijl je zelf de wijde wereld intrekt. Op jou beurt kan jij logeren in het huis van die persoon.

Kamperen is altijd voordeliger. Op de meeste campings betaal je een bescheiden bedrag voor een standplaats. In Normandië kan je al een tent opzetten voor twee personen voor 13,5 euro per nacht.

4. Boek via sites

Vergelijk verschillende sites met elkaar. Reizigers die het internet afschuimen worden beloond voor de moeite. Een voorbeeld: Een weekend logeren in Madrid in het Eurostars Madrid Tower kost op de ene site 133 euro en op de ander 109 euro. Dat is prijsverschil van 24 euro.

5.Blijf uit de buurt van toeristische trekpleisters

Hoe goedkoper reizen?

Toeristische gebieden zijn veel duurder dan locaties enkele luttele kilometers verder. Verken de zijstraten van de grootsteden en je vindt ongetwijfeld goedkopere cafés en restaurants.

Probeer de lokale specialiteiten, die zijn meestal voordeliger.

In de toeristische centra wemelt het ook van de sjoemelaars die je willen oplichten. De meeste reisorganisatoren geven je tips over hoe je ze het best vermijdt.

6.Durf af te dingen

Lokale handelaars vragen meestal een veel te hoge prijs voor hun producten. Onderhandel met hen. Zij zullen ongetwijfeld hun prijs laten zakken, soms wel tot 50 procent.

Bezoek meerdere handelaars om een idee te krijgen over een realistische prijs. Hou ook andere kopers in de gaten, kijk hoeveel korting zij kunnen afdwingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content