Hoe de zak van Sinterklaas vullen zonder een groot budget

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Een sterke dollar maakt speelgoed fors duurder. Met de nakende komst van Sinterklaas hebben wij enkele tips verzameld hoe je je kroost kunt verwennen zonder te diep in je portefeuille te tasten.

Wie meerdere kinderen heeft, is niet verplicht voor elk kind iets te kopen. Durf groter te denken. “Het komt voordeliger uit een groot stuk, zoals een trampoline, te kopen. Daar heeft iedereen plezier aan en het gaat langer mee”, zegt Alexander Willemsen, managing director bij het marketingbureau Scito Media. “Als de Sint ook bij de grootouders komt, kun je de geschenken en dus de kosten spreiden. Zo kan je thuis de spelconsole schenken en bij de grootouders de spelletjes.” Ook een gezelschapsspel doet het nog altijd goed.

Meer dan speelgoed

De dagen na Sinterklaas geven winkels vaak fikse kortingen omdat de voorraden weg moeten

Willemsen raadt ouders aan verder te denken dan speelgoed. “Geef eens een tijdschriftenabonnement. Doorgaans krijg je bij het afsluiten van een abonnement een extra geschenk.” Nuttige cadeaus, zoals een pyjama of een boekentas, bieden ouders dan weer een dubbel voordeel. Je geeft je kroost een cadeau, dat je sowieso vroeg of laat zou kopen.

Wie bereid is te breken met de traditionele datum 6 december kan zijn kind net dat beetje meer geven. “De dagen na Sinterklaas geven winkels vaak fikse kortingen omdat de voorraden weg moeten”, verduidelijkt Jan Willem van Tilburg, projectmanager bij Imbull. Of je kan wachten tot het laatste moment om je aankopen te doen. Dan wordt het meest met prijzen gestunt.

Internetwinkels

Maar ook wie de internetwinkels bezoekt, kan voor een zacht prijsje de zak van Sinterklaas vullen. Zo loont het de moeite winkels als Aliexpress en Mini In The Box in het oog houden. “Zij verkopen bijvoorbeeld een ruime collectie van ‘Frozen’ aan zeer scherpe prijzen. Wel op tijd shoppen, de levertijd kan soms wat langer zijn”, verduidelijkt Willemsen. Daarnaast kan je Google Alerts instellen om op de hoogte te blijven van sinterklaasacties.

Op het internet zijn er bovendien verschillende manieren om extra kortingen te versieren. Veel webwinkels geven een kortingscode als je je aanmeldt voor een nieuwsbrief. Ook wie al zijn aankopen doet bij dezelfde onlineshop krijgt meer waar voor zijn geld. “Een webshop als Bol.com heeft bijvoorbeeld 4+1 gratis-acties. Je betaalt bovendien geen dubbele verzendkosten”, aldus Van Tilburg.

Voor elektronica is het raadzaam te wachten tot de solden

Ook Collishop, de webwinkel van Colruyt, biedt haar klanten verschillende promo’s. Met deze bon bespaar je 7,5 euro op je onlineaankoop. Wie zijn kinderen wil verrassen met Lego is dan weer aan het goede adres bij Bart Smit. “De kortingen in de speelgoedwinkel variëren van 9 tot 32 procent”, vult van Tilburg verder aan.

Wie zijn kind wilt verwennen met elektronica kan een bezoekje brengen aan iBOOD. De webwinkel biedt elke dag nieuwe deals. “Voor elektronica is het raadzaam te wachten tot de solden. Het vraagt wel wat voorbereidingswerk, in juni al bezig zijn met de Sint, maar het bespaart je geld”, aldus Willemsen.

Overheid

Vanzelfsprekend kan je op tweedehandssites tegen een zacht prijsje cadeaus kopen, maar ook de overheid verkoopt spullen via het internet. De federale overheidsdienst Financiën verkoopt in beslag genomen of verbeurd verklaarde producten via Ebay. Je kan de pagina van de overheid via deze link bezoeken. Ook op de onlineveilingsite Catawiki.be kan je enkele koopjes vinden.

Ten slotte kan je in webwinkels ‘sjoemelen’ met de datum van je verjaardag. Sommige verkoopsites geven de bezoekers extra kortingen op hun verjaardag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content