Hoe de beste koopjes scoren op Black Friday

© REUTERS
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Black Friday trapt op 25 november traditiegetrouw de kerskoopjesperiode af in de Verenigd Staten. En ook bij ons wint die koopjesdag aan belangstelling. Hoe kunt u er volop van profiteren?

Naar het voorbeeld van de Verenigde Staten pakken enkele winkelketens in onze contreien uit met allerhande kortingsacties. Onder meer Mediamarkt en Game Mania grijpen Black Friday aan om kortingen te geven. Voornamelijk de webshops springen op de trein van de Amerikaanse koopjesgekte. Volgens de bespaarsite Goedkoop.be verwachten de webshops dit jaar op Black Friday een bezoekersstijging van 37,7 procent ten opzichte van vorig jaar. De site verwacht bovendien dat de omzet met 55,8 procent zal groeien.

Thuis shoppen

Wat veel mensen niet weten is dat je online meer korting krijgt dan wanneer je een winkel bezoekt

“Om volop van de kortingen te kunnen genieten moet je zelfs je huis niet uitgaan”, weet Yvonne Bierings van Goedkoop.be. “Wat veel mensen niet weten is dat je online meer korting krijgt dan wanneer je een winkel bezoekt. Als je via een webshop betaalt, heb je vaak de mogelijkheid om een kortingscode toe te voegen die alleen online geldig is. Vooral reizen, mode en verzorgingsartikelen worden almaar vaker online aangekocht.”

Naar aanleiding van de populaire koopjesdag heeft bespaarsite een aantal tips opgesomd. Allereerst raadt de site aan bespaarsites zoals goedkoop.be te bezoeken. “Door dergelijke sites af te schuimen kun je niet enkel tientallen euro’s uitsparen, maar bespaar je eveneens tijd, brandstof en parkeergeld”, klinkt het.

Tijd sparen

Waar in de Verenigde Staten sommige werknemers, zoals de ambtenaren in Californië, vrij krijgen op Black Friday, is morgen een gewone werkdag bij ons. Veel mensen hebben niet de tijd om talloze sites te bezoeken. Verschillende kortingssites helpen de consumenten dan ook door de beste deals te verzamelen in overzichtelijke lijstjes. Sommige sites besteden zelfs een aparte sectie aan Black Friday.

“Wie vrijdag tijd wil uitsparen, kan op voorhand al eens kijken welke producten hij wil kopen tijdens de koopjesperiode. Bij veel webshops kun je al je favorieten bewaren, zodat je ze later met één klik op de knop gevonden hebt”, verduidelijkt Bierings.

“De koopjesgekte eindigt bovendien niet op Black Friday”, gaat Bierings verder. “De kortingen lopen bij de meeste webwinkels van vrijdag tot en met maandag. En op maandag, de zogeheten Cyber Monday, kunnen de liefhebbers van technologische snufjes hun slag thuishalen.” Technologieliefhebbers zijn maandag onder meer aan het juiste adres bij Amazon.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content