Ethias biedt klanten met First-rekening uitstappremie van 10 procent

© BELGA

Verzekeraar Ethias lanceert een nieuwe actie om de First-rekeningen af te bouwen. Dat spaarverzekeringsproduct met hoge rente moet Ethias van Europa stopzetten.

Ethias biedt vanaf 4 december klanten met een contract First-rekening van voor september 2003 (eerste generatie) een uitstappremie van 10 procent op de afkoopwaarde van hun contract.

10 procent

“Ingevolge de verplichting tot herkapitalisatie en versterking van het eigen vermogen, opgelegd door de Europese Commissie, zet Ethias haar inspanningen voort om het aantal lopende contracten First-rekening te verminderen”, klinkt het vrijdag in een persbericht.

Als verzekerden die in aanmerking komen voor de actie hun contract volledig of gedeeltelijk (met een minimum van 50 procent) afkopen, en dit doen voor 19 februari 2016, genieten ze de uitstappremie van 10 procent op de afkoopwaarde van hun contract.

Een klein jaar geleden hield Ethias al een gelijkaardige actie. Toen werden klanten verleid met een eenmalige premie van 14 procent om hun First-rekening op te zeggen. Door die actie werd de helft van de 50.000 First A-contracten stopgezet. Er stond nadien nog ongeveer 1,5 miljard euro aan reserves op de First A-contracten. De totale kostprijs van de premie van 14 procent bedroeg 218,6 miljoen euro. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content