Duizenden arbeiders en kunstenaars hebben nog recht op vakantiegeld uit 2013

© iStock

Duizenden arbeiders en niet-zelfstandige kunstenaars hebben nog niet al hun vakantiegeld van 2013, voor het werkjaar 2012, gekregen. Hoe kunnen zij dat alsnog ontvangen?

Ze riskeren dat geld te verliezen als ze niet voor eind dit jaar reageren, waarschuwt de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV).

In een persbericht legt de RJV uit dat arbeiders en niet-zelfstandige kunstenaars via de toepassing “Mijn vakantierekening” op de website van de RJV de historiek van betalingen van vakantiegeld kunnen zien, net als de eventuele bedragen waarop ze nog recht hebben. Om het geld toch nog te krijgen, moet een rekeningnummer meegedeeld worden.

Bedrag betwisten

De RJV benadruk dat de aanvraag moeten worden ingediend voor 31 december 2015. Ook wie het bedrag wil betwisten of de datum van verjaring van hun recht op vakantiegeld wensen hebben tot het einde van het jaar om een aanvraag in te dienen. Zij kunnen dit doen via een aangetekend schrijven naar de RJV of naar het betrokken bijzonder vakantiefonds. Ze kunnen een betwisting ook indienen voor de hoven en rechtbanken tegen het betrokken bijzonder vakantiefonds.

Een betwisting is pas geldig wanneer de werknemer zijn identiteit volledig meedeelt. Ook de naam, het adres en het RSZ-nummer van iedere werkgever bij wie de werknemer heeft gewerkt in 2012 moeten worden opgenomen in het aangetekend schrijven. Hetzelfde geldt voor de begin-en einddatum van de tewerkstelling in dat jaar. De gelijkstelbare periodes moeten worden gestaafd door een bijgevoegd attest van het bevoegde organisme. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content