De beste websites voor een hotelkamer

© iStock

Ben je nog op zoek naar een leuke verblijfplaats voor je zomervakantie? Wist je dat een op de drie Belgen een beroep doet op internet om een hotelkamer te vinden? Op welke sites kan je terecht?

Op internet vind je een overvloed aan websites waarmee je op een snelle en makkelijke manier de beschikbaarheid en de prijzen van hotels over de hele wereld kan checken.

Even googelen op ‘hotels’, en je wordt overspoeld door sites die je in één keer toegang geven tot de informatie over duizenden slaapgelegenheden. Doorgaans laten ze je ook meteen je verblijf boeken met behulp van uw creditcard.

Er zijn een aantal Belgische initiatieven, zoals Hotels.be en BoekUwHotel.be. Daarnaast kan je ook terecht op internationale websites als Hotels.com en Booking.com, die allebei naar eigen zeggen respectievelijk 150.000 en 300.000 accommodaties wereldwijd inventariseren. Andere bekende namen zijn Expedia.be (goed voor 140.000 hotels) en Priceline.com (200.000 hotels).

Overkoepelende sites

Zulke websites bieden het voordeel dat ze je in één keer het gigantische hotelaanbod op internet laten doorzoeken.

De beste websites voor een hotelkamer

prijzen vaak te verschillennaargelang de website die je raadpleegt. Gelukkig bestaan er overkoepelende sites die op hun beurt de prijzen op de afzonderlijke hotelsites vergelijken.

Een gevestigde waarde is HotelsCombined.com: die beweert de tarieven op meer dan honderd sites zoals Booking.com en Hotels.com te vergelijken. Daarnaast is er het jongere maar gelijkaardige Trivago.be, dat naar verluidt 190 hotelsites _ goed voor in totaal 670.000 hotels _ doorzoekt.

Beide sites laten je via een zoekmodule je gewenste bestemming, de periode en het aantal personen ingeven. Op basis hiervan tonen ze je een overzicht van relevante hotels.

Bespaar tot 80 procent door verschillende hotelsites te vergelijken

Via het menu aan de linkerkant kan je de resultatenlijst verfijnen door te filteren op prijs, beoordeling en tal van faciliteiten zoals wifi, zwembad, wellness, parking, tennisbaan, enzovoort.

Handig is dat je voor eenzelfde hotel(kamer) de prijzen kunt bekijken die de verschillende hotelsites aanrekenen. Zo zie je meteen welke de goedkoopste is, en hoeveel geld je hiermee kunt uitsparen. Volgens Hotels Combined kan je op die manier tot 80% besparen.

Hoe flexibeler, hoe voordeliger

Ben je flexibel wat betreft de datum van je verblijf, dan is het zeker de moeite waard om Wotif.com te raadplegen. Deze site laat je hotels in een bepaalde stad zoeken, en toont dan de kamerprijzen voor verschillende dagen. Zo zie je meteen welke de goedkopere en welke de duurdere dagen en periodes zijn.

De beste websites voor een hotelkamer

Goed om weten is trouwens dat steeds meer hotel(site)s je gratis een reeds gereserveerde hotelkamer laten annuleren tot een of twee dagen op voorhand. Dat wordt meestal duidelijk aangegeven.

Het kan dus zeker geen kwaad om hier al een kamer ‘in afwachting’ te boeken, en eventueel te cancelen wanneer er later iets beter uit de bus komt. Uit studies blijkt immers dat je via last minutes nog echte koopjes kunt doen. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content