BNP Paribas Fortis laat je sparen door betalingen naar boven af te ronden

© BELGA

BNP Paribas Fortis lanceert op 6 december een nieuwe spaarvorm die de klanten tot 170 euro extra per jaar doet sparen. De bank wil dat doen door elektronische betalingen naar boven af te ronden.

BNP Paribas Fortis wil klanten die moeilijk geld opzij kunnen zetten een extra duwtje in de rug geven. Een nieuwe spaarvorm Easy Save moet de consument helpen bij elke transactie een klein bedrag te sparen. Wanneer een klant in de winkel bijvoorbeeld 29,96 euro moet betalen, houdt BNP Paribas Fortis 30 euro van de rekening af. Die 4 cent komt dan in een apart spaarpotje terecht. De handelaar krijgt het verschuldigde bedrag zoals vanouds op zijn rekening.

Hulp bij spaarproblemen

“Piggy Bank (de werknaam nvdr.) moet een antwoord bieden op de spaarproblemen van onze cliënten en legt de nadruk op eenvoud”, zegt Benoît Dumont van BNP Paribas Fortis in De Morgen. Volgens de bank kan de gemiddelde klant dankzij de nieuwe spaarformule ongeveer 170 euro per jaar sparen als hij één transactie per dag uitvoert. “Dat bedrag kan oplopen, als de cliënt veel aankopen met zijn bankkaart betaalt of veel overschrijvingen doet”, klinkt het. De klanten kunnen bovendien zelf beslissen op welke spaarrekening de bank het geld mag storten.

De grootbank laat weten dat niet alle transacties worden afgerond. Zo komen betalingen met een kredietkaart niet in aanmerking. Wie vanaf 6 december een beroep wil doen op de nieuwe dienst, zal die via pc-banking kunnen activeren. In een volgende fase zal dat ook mogelijk zijn via de app Easy Banking. Klanten, die de dienst geactiveerd hebben, kunnen die op elk moment stopzetten. Tot slot benadrukt de bank dat de dienst volledig gratis is. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content