Bereken hoeveel u te veel betaalt voor uw wagen

© Getty Images/iStockphoto

Belgische bestuurders kunnen bereken hoeveel ze kunnen besparen op hun kosten. De gemiddelde Belg betaalt jaarlijks bijna 250 euro te veel voor zijn autoverzekering en brandstof, zegt de start-up myCarPlatform.com.

De wagen neemt, op de woning na, de grootste hap uit het gezinsbudget. Volgens de start-up myCarPlatform.com spendeert een Belg die 15.000 kilometer per jaar rijdt met een wagen ter waarde van 20.000 euro gemiddeld 500 euro per maand aan zijn wagen, inclusief brandstof en verzekeringen. “Een flinke hap uit het budget, want het gemiddelde inkomen bedraagt in België zo’n 2.100 euro netto”, klinkt het.

Snoeien in kosten

MyCarPlatform.com is ervan overtuigd dat de Belgische bestuurder stevig kan snoeien in de kosten. Daarom heeft de start-up een module ontwikkeld die berekent hoeveel wij te veel betalen voor onze wagen. Een eerste berekening leert dat iemand die 15.000 kilometer per jaar rijdt en 1000 euro neerlegt voor zijn verzekering, gemiddeld 242 euro per jaar te veel betaalt voor brandstof en een verzekering.

Om de test te doen, moeten de bestuurders een aantal vragen beantwoorden, bijvoorbeeld ‘hoeveel jaren rijdt u al zonder schade’ en ‘wat is de jaarlijkse kostprijs van uw verzekering’. De sitebezoekers kunnen eveneens tot 31 oktober deelnemen aan een groepsaankoop voor winterbanden. “Door de banden in grote volumes aan te kopen, kan myCarPlatform.com betere aankoopvoorwaarden krijgen bij de grootste Europese leveranciers”, aldus de start-up. Op de site publiceert MyCarPlatform kortingen tot 50 procent. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content