Benzine, diesel en stookolie morgen beetje goedkoper

© iStock

De prijs van een resem brandstoffen gaat woensdag lichtjes naar beneden. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Voor super 95 gaat er 0,9 eurocent van de maximumprijs. Aan de pomp zal een liter maximaal 1,486 euro kosten. Super 98 daalt 1 cent tot 1,547 euro per liter. Vandaag werd benzine nog respectievelijk 4,1 en 3,6 cent duurder.

Ook diesel daalt in prijs. Voor een liter betaal je woensdag maximaal 1,264 euro, een daling met 0,9 cent.

Wie LPG tankt, zal woensdag eveneens minder betalen aan de pomp. De maximumprijs krimpt 1 cent tot 0,491 euro per liter.

Geringe prijsdaling stookolie

Bij stookolie is de prijsdaling ten slotte nog kleiner: -0,62 cent tot 0,6005 euro per liter bij bestelling van meer dan 2.000 liter en -0,65 cent tot 0,6268 euro per liter bij kleinere bestellingen.

De prijsdalingen zijn het gevolg van enkele elementen: de semestriële indexering van de distributiemarges, de trimestriële indexering van de bijdragen voor de opslag en beheer van de strategische olievoorraden, de omschakeling van de winter- naar de zomerkwaliteit voor de biocomponent FAME in diesel en ook de schommelingen van de noteringen van de olieproducten/biocomponenten. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content