Ben je wel financieel gezond?

© iStock
Roel Van Espen medewerker Trends

Op de website van Finotheker kan je een zogenaamde FinoScore laten berekenen. Op die manier krijg je een beter zicht op je financiële gezondheid.

Finotheker wil je helpen met onafhankelijk advies bij financiële beslissingen. In de rubriek ‘Simulaties’ vind je alvast enkele handige rekentools terug. Die trachten een antwoord te geven op vragen zoals ‘Welk extra maandinkomen kan ik vanaf een gewenste leeftijd bekomen?’ en ‘Hoe laat ik mijn spaarbudget optimaal renderen?’.

Om een concreet antwoord te krijgen, moet je eerst enkele persoonlijke gegevens invullen (je leeftijd, je spaarbedrag, enzovoort). Op basis hiervan maakt Finotheker dan een aantal berekeningen. Er worden daarbij verschillende scenario’s of spaarplannen bekeken en vergeleken.

De Finoscore

Via de homepage kan je ook je zogeheten FinoScore laten checken. Zo krijg je een beter zicht op je financiële gezondheid. Je dient een tiental vragen te beantwoorden, die betrekking hebben op je burgerlijke staat, je beroepsstatuut, je financiële situatie, het gewenste inkomen op pensioenleeftijd, enzovoort.

Na een vragenronde van een tweetal minuten krijg je een financiële score te zien, inclusief details over je woonsituatie, je spaarbudget, je vermogen en je financiële toestand. Je krijgt er ook een aantal algemene tips bij, maar voor de concrete uitwerking moet je een afspraak maken met een Finotheker-adviseur. Al kan je met deze info uiteraard ook terecht bij je eigen vertrouwenspersoon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content