Belgische luchthavens relatief duur om te parkeren

© BELGA

De luchthavens in België, meer bepaald Brussels Airport, Charleroi en Luik, hebben relatief hoge parkeertarieven. Dat blijkt uit het jongste rapport van vliegveldinfo.nl, dat tweemaal per jaar de parkeertarieven vergelijkt op zestien luchthavens in ons land, Nederland en Duitsland.

Tegelijk leert het vergelijkend onderzoek dat online reserveren absoluut loont. Op de luchthaven van Zaventem bijvoorbeeld kan men hiermee tientallen euro’s besparen.

Een week parkeren aan het gewone tarief kost het meest op Brussels Airport (99 euro) en op Schiphol (82,20 euro). De luchthaven van Charleroi is de derde duurste (70 euro), Luik nummer vijf (60 euro). Voor drie dagen parkeren deelt Brussels Airport de eerste plaats met Keulen (59 euro), Luik en Charleroi staan op de vijfde en zesde plaats.

Een onlinereserving

Maar dat verandert als men kiest voor onlinereservering. Dan komt Brussels Airport met een parkeertarief van 54 euro voor zeven dagen plots in de middenmoot, en is het zelfs goedkoper dan Charleroi en Luik (60 euro) en zelfs Antwerpen en Oostende (56 euro).

Een onlinereservering voor drie dagen parkeren op Brussels Airport kost volgens het vergelijkend onderzoek 34 euro, en is daarmee goedkoper dan Bremen (52,5 euro), Luik (45 euro), Düsseldorf (39 euro), Weeze (38 euro) en Maastricht (35 euro).

Over het algemeen geldt dat hoe groter een luchthaven, en dus hoe meer keuze uit bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen, hoe duurder om te parkeren. De aanwezigheid van een treinstation of alternatieve parkeergelegenheden hebben amper invloed op de tarieven. Hierop zijn wel uitzonderingen: Luik is relatief klein en heeft toch hoge parkeertarieven, terwijl Eindhoven en Düsseldorf grote luchthavens zijn met relatief voordelige parkeertarieven. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content