Recordaantal Belgen stapt over naar andere, kleinere bank

© Image Globe
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

Met het speciale overstapformulier is het gemakkelijker om over te stappen.

Dit jaar zullen waarschijnlijk zo’n 78.000 Belgen overstappen naar een andere bank, een record. Vooral de traditionele banken zijn het slachtoffer.

In de eerste negen maanden van dit jaar kozen reeds 58.417 Belgen voor een andere bank. Als die trend zich doorzet, zullen eind december 77.889 Belgen hun bank hebben verlaten voor een andere. In 2011 waren dat er 58.195.

Dat meldt De Morgen op basis van cijfers van Febelfin, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector.

Overstapformulier

‘Met het speciale overstapformulier is het gemakkelijker om over te stappen,’ zegt woordvoerder Bob De Leersnyder van Febelfin in de krant. ‘Dat wordt steeds bekender en wint ook aan populariteit.’

Vertrouwen

Uit een enquête die Test-Aankoop eerder dit jaar uitvoerde, bleek dat klanten hun zichtrekeningen bij BNP Paribas Fortis en het toenmalige Dexia opzegden en kozen voor – in België – kleinere spelers als Deutsche Bank en Argenta.

‘Kleinere financiële instellingen profiteren van de bankencrisis, die nu toch al vier jaar woedt,’ zegt woordvoerder Nico De Bie van Test-Aankoop. ‘Burgers zijn kritischer geworden en hebben meer vertrouwen in de kleine banken.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content