Zo vind je de geschikte advocaat

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Wie zoekt naar een geschikte advocaat moet niet langer verschillende advocatenbureaus afschuimen. De Orde van Vlaamse Balies (OVB) heeft haar site vernieuwd zodat mensen gemakkelijker een advocaat kunnen vinden.

Voortaan kunnen mensen die zoeken naar een advocaat terecht op de vernieuwde website van de OVB, advocaat.be. De organisatie vertegenwoordigt 10.000 Vlaamse advocaten. Wie een advocaat zoekt kan de site raadplegen via pc, smartphone en tablet.

Aangepast aan noden bezoekers

Via een hele reeks trefwoorden kan de bezoeker een advocaat vinden die het best aansluit bij zijn soort probleem”

In een persbericht laat de OVB weten dat ze de site heeft aangepast aan de noden van de bezoekers. “Uit analyses blijkt immers dat mensen het meest zoeken naar de gegevens van advocaten en naar specifieke rechtsdomeinen”, aldus OVB. Zo kunnen de bezoekers nu een advocaat zoeken op basis van verschillende criteria zoals regio en specialisatie. “Via een hele reeks trefwoorden kan de bezoeker een advocaat vinden die het best aansluit bij zijn soort probleem of vraag waarvoor hij een advocaat wil raadplegen”, verduidelijkt de orde.

Voorts biedt de organisatie informatie over zes relevante thema’s: relatie en gezin, strafrecht, ondernemen, woning, consumenten en geldproblemen en werk. “Dit zijn onderwerpen waarvoor mensen vaak op het net informatie zoeken om een probleem op te lossen of waarover ze vragen hebben. Op onze webstek vinden ze dus al nuttige informatie over hoe ze hun problemen kunnen aanpakken,” zegt Gracy Saerens, bestuurder communicatie en personeelsbeleid bij de Orde van Vlaamse Balies.

De site is niet alleen beschikbaar voor particulieren. Ook bedrijven kunnen er terecht voor de nodige informatie. Daarnaast geeft de site info over de kostprijs van een advocaat en wat je kan doen als je problemen hebt met je advocaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content