Minder boetes voor te langzaam rijden op de autosnelweg

© Belga

Te snel rijden kan u geld kosten, maar te langzaam ook. De boetes voor te langzaam rijden, nemen intussen wel af.

In 2014 werden 122 pv’s opgelegd wegens te traag te rijden op autosnelwegen in Vlaanderen. Dat zijn er minder dan in 2013 toen er om die reden 153 vaststellingen werden gedaan. Het aantal geregistreerde feiten in 2012 bedroeg 103, in 2011 129 en in 2010 149, blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Martine Fournier (CD&V).

Volgens artikel 21.1 van de wegcode is de toegang tot snelwegen verboden voor bestuurders van voertuigen die op een horizontale weg de snelheid van 70 km per uur niet kunnen bereiken.

Behalve wanneer het verkeersbord C 43 een lagere snelheid oplegt mag geen enkel bestuurder op snelwegen met een lagere snelheid rijden dan 70 km per uur. Je moet hierbij vanzelfsprekend ook rekening houden met artikel 10.1 dat oplegt de snelheid aan te passen aan de omstandigheden, voldoende afstand te houden ten aanzien van de voorligger en in alle omstandigheden kunnen stoppen voor een hindernis die kan voorzien worden. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content