Gezinnen Duitstalig België krijgen 151 euro basisbedrag in vernieuwde kinderbijslag

© iStock

De regering van de Duitstalige gemeenschap heeft een akkoord bereikt over de vernieuwde kinderbijslag. Vanaf 2019 zullen gezinnen in Duitstalig België een basisbedrag van 151 euro per kind (geboren vanaf 2019) krijgen.

Er komt een forse toeslag voor grote gezinnen (130 euro), een toeslag van 72 euro voor gezinnen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming en een jaarlijkse toeslag van 50 euro voor het begin van het nieuwe schooljaar. Dat heeft de Duitstalige minister Antonios Antoniadis dinsdag bevestigd.

De Duitstalige gemeenschap is daarmee na Vlaanderen de tweede entitieit die een akkoord bereikt over de toekomstige kinderbijslag. Vlaanderen opteerde voor de zomer voor een systeem met een basisbedrag van 160 euro, aangevuld met toeslagen voor kinderen met zorgnoden en kinderen uit gezinnen met lagere inkomens en een kleutertoeslag.

“Meer kinderbijslag”

“Door deze hervorming zullen 70 procent van de gezinnen meer kinderbijslag ontvangen”, zo verzekert minister Antoniadis aan Belga. Volgens hem voorziet de Duitstalige regering ook “meer middelen ter beschikking van het kinderbijslagsysteem dan de federale dotatie”.

“Dit systeem beantwoordt beter aan de noden van de gezinnen van de Duitstalige gemeenschap”, stelt de minister. Het nieuwe systeem treedt op 1 januari 2019 in werking. Er komt een overgangsmechanisme zodat geen enkel gezin een lager bedrag ontvangt. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content