Moody’s verlaagt kredietrating Portugal met 2 trappen tot A1

Kredietbeoordeler Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Portugal met twee trappen verlaagd van AA2 tot A1. Het ratingagentschap verantwoordt die daling dinsdag door de relatief zwakke groeiperspectieven en een verslechtering van de schuldenlast.

Volgens Moody’s zal de de overheidsschuld van Portugal in de komende twee, drie jaar waarschijnlijk aandikken tot bijna 90 procent van het bruto binnenlands product.

De Portugese regering heeft de belastingen verhoogd en kostenbesparingen opgevoerd om het vierde grootste begrotingstekort in de EU aan te pakken.

De rating van het Portugese staatspapier zakt dus twee trappen tot A1. Na de bekendmaking daalde de Portugese tienjarige obligatie waardoor de intrest met vier basispunten steeg tot 5,48 procent.

China koopt voor Spaans schuldpapier

Eerder op de dag meldde de Britse zakenkrant Financial Times dat de State Administration of Foreign Exchange (Safe), een onderdeel van de Chinese centrale bank een order ter waarde van 1 miljard euro had laten plaatsen voor obligaties van de Spaanse overheid.

“Dat de grote Aziatische investeerders zich terug op de Europese markt begeven is een opsteker voor de eurozone. Er was een sterke vraag voor Spaanse obligaties”, zei Mike Amey van fondsenbeheerder Pimco aan Financial Times.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content