Loon IMF-topvrouw Christine Lagarde ook gekoppeld aan index

© AFP

IMF-topvrouw Christine Lagarde vindt het Belgische systeem van de automatische loonindexering voorbijgestreefd. Maar ook haar loon is geïndexeerd, zo blijkt nu.

IMF-topvrouw Christine Lagarde vindt het Belgische systeem van de automatische loonindexering voorbijgestreefd. Maar ook haar loon is geïndexeerd, zo blijkt nu.

Christine Lagarde pleitte eerder deze week in een interview met de krant De Standaard voor een hervorming van de Belgische arbeidsmarkt, inclusief de automatische loonindexering. Die noemde ze ‘voorbijgestreefd’.

Wat blijkt nu: ook het loon van Lagarde is geïndexeerd. Dat meldt Jan De Zutter, woordvoerder van de SP.A-fractie in het Europees Parlement.

Contract

Op zijn Facebookpagina citeert De Zutter een passage uit het contract van Lagarde: “Both your salary and your representation allowance will be adjusted on July 1 of each year beginning in 2012 by the percentage increase in the Washington metropolitan-area Consumer Price Index1 for the twelve months ending the preceding May.”

Vertaald: “Zowel uw salaris als uw representatievergoeding worden vanaf 2012 elk jaar op 1 juli aangepast aangepast aan de procentuele toename van de comsumptieprijzenindex van de regio Washington.”

Belastingen

Lagarde kwam eerder dit jaar reeds op gelijkaardige wijze in het nieuws. Nadat de IMF-topvrouw zich de woede van de Grieken op de hals had gehaald door te zeggen dat zij “elkaar moeten beginnen helpen door hun belastingen te betalen”, meldde de Franse krant Le Monde dat de 56-jarige Française dat zelf niet doet als gevolg van een internationaal diplomatenstatuut. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content