Getroffen NMBS-reizigers kunnen compensatie krijgen

. © Belga

Reizigers die dinsdag door de staking de trein niet konden nemen of een vertraging opliepen van 60 minuten of meer, kunnen een terugbetaling krijgen van de NMBS. De spoorwegmaatschappij past haar compensatiesysteem toe zoals op een ‘gewone’ dag.

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de compensatie in het geval van een spoorstaking. Zo komen reizigers die hun ticket kochten na de aankondiging van de staking, normaal gezien niet in aanmerking. Maar omdat het deze keer om een gedeeltelijke staking gaat, hebben reizigers er sowieso wel recht op, ook als ze vandaag op de stakingsdag nog hun ticket kochten.

Ook abonnees komen in aanmerking. De vertraging moet bij aankomst wel minstens zestig minuten bedragen om een volledige terugbetaling te kunnen krijgen. Ook voor vertragingen van minstens vijftien of dertig minuten zijn compensaties mogelijk, maar dan moet die vertraging herhaaldelijk voorkomen.

De details en specifieke voorwaarden daarbij staan op de website van de NMBS. Daar kan de reiziger de compensatie meteen ook aanvragen. Een aanvraag moet binnen de maand na de vertraging worden ingediend.

Partner Content