Eric Pulinx (bpost bank), een vechter in de ring

Eric Pulinx trad in juni 2009 als financieel directeur in dienst bij de toenmalige Bank van De Post, een 50/50-joint venture van BNP Paribas Fortis en bpost. Ze is aanwezig in 670 postkantoren in België.

Eric Pulinx trad in juni 2009 als financieel directeur in dienst bij de toenmalige Bank van De Post, een 50/50-joint venture van BNP Paribas Fortis en bpost. Ze is aanwezig in 670 postkantoren in België.

In 2009 startte de bank een professionaliserings- en moderniseringsprogramma waaraan Pulinx als lid van het directiecomité meewerkte. De bank bleef groeien, in aantal klanten (1,1 miljoen) en in beheerd vermogen (10 miljard euro). “Ons succes is dat van een consistente strategie. De klant weet al zeventien jaar waarvoor we staan, en hij weet dat te appreciëren.”

De naamsverandering in bpost bank en de lancering van een nieuw logo rondden vorig jaar de operatie af. Ook in het financieel departement waarvoor hij verantwoordelijk is, voerde Pulinx een professionalisering door. “Ik heb vooral gewerkt aan de efficiëntie van het team”, vertelt de CFO. “Er komt heel wat op de banksector af, in regulering, compliance en heffingen. Enkel via een goede communicatie, duidelijke afspraken en efficiënte processen kan je resultaten behalen.” Pulinx komt uit Ottignies. Hij is getrouwd en vader van twee kinderen; een derde wordt verwacht voor de zomer.

Als manager hecht hij sterk aan leadership en teamwork. “We staan allemaal samen in de ring”, zegt de amateurkickbokser. Zijn professionele carrière begon hij als revisor bij KPMG Belgium. Elf jaar controleerde hij de rekeningen van de belangrijkste krediet- en financiële instellingen van het land. “Je kan bijna geen bank noemen waar ik niet ben gepasseerd”, zegt hij.

In juni 2009 kon hij bij bpost bank zelf aan de slag in de banksector: “Het moment was gekomen om zelf de ring in te stappen”. Pulinx noemt zijn dynamisme, enthousiasme en motiveringskracht als zijn belangrijkste kwaliteiten. En hij weet van aanpakken: “Ik rol graag mijn mouwen op.”

In 2012 was de CFO een van de drijvende krachten achter de succesvolle implementatie van een nieuwe IT-infrastructuur, die onder andere de lancering van een internetspaarrekening mogelijk maakte. Het volgende grote strategisch project van bpost bank wordt mobile banking. (P.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content