Duitse uitvoer neemt toe ondanks eurozone

© reuters

Duitsland ziet de exportcijfers stijgen dankzij de handelspartners buiten de eurozone.

De Duitse uitvoer nam in februari onverwacht toe met 1,6 procent in vergelijking met januari. In de eerste maand van het jaar stegen de exportcijfers ook al met 3,6 procent. Dat blijkt dinsdag uit een rapport van het federaal statistiekbureau uit Wiesbaden. Analisten hielden voor februari rekening met een terugval met 1,2 procent. De invoer nam toe met 3,6 procent tegenover een maand eerder. Daardoor valt het handelsoverschot terug van 15 miljard tot 13,6 miljard euro.

“Het lot van de Duitse economie komt steeds meer in handen van de handelspartners buiten de eurozone te liggen”, aldus Carsten Brzeski, econoom bij ING in Brussel. Op dit moment draait de Duitse uitvoer op de handel met de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en China, verduidelijkt Brzeski.

Uit het rapport van het federaal statistiekbureau blijkt dat de Duitse uitvoer naar Europese landen buiten de eurozone in februari met 9,7 procent is toegenomen tegenover dezelfde maand een jaar eerder. Uitvoer naar landen buiten de Europese Unie (EU) steeg met 13,4 procent op jaarbasis.(Reuters/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content