Dit zijn onze tien favoriete aandelen voor de tweede jaarhelft

Traders jubelen op de beursvloer van New York © reuters
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

De selectie van onze favorieten voor de tweede jaarhelft gaat ervan uit dat we het beste deel van het beursjaar 2019 hebben gehad en dat we mogelijk voor woelige maanden staan, waar de edelmetalen van kunnen profiteren. We stellen alle favoriete aandelen uitgebreid aan u voor.

Twee kernwoorden typeren de selectie: defensief en alternatief. Die kernwoorden hanteerden we ook begin dit jaar, zodat de top tien weinig veranderingen heeft ondergaan.

De top tien staat in alfabetische volgorde. Hieronder vindt u de portretten van alle favoriete aandelen.

1. Atenor. De vastgoedontwikkelaar zit in een sterke groeifase, waarbij het zwaartepunt steeds meer verschuift van de as Brussel-Luxemburg richting Centraal-Europa (Boedapest, Boekarest en Warschau).

2. IAMGold. De Canadese gouddelver kampt met operationele problemen. Het aandeel is daardoor erg goedkoop, tegen 0,5 keer de boekwaarde. Dat maakt de kans op een overname in de consolidatiegolf in de goudmijnsector reëel.

3. Kinepolis. De bioscoopgroep is al enige tijd een langetermijnfavoriet, maar doorgaans is het aandeel te duur. Maar de waardering is aan het teruglopen en de topfilm Avengers Endgame zal de halfjaarresultaten redden. De groep heeft weinig of geen last van de handelsturbulentie tussen de Verenigde Staten en China.

4. Lotus Bakeries. Zou in 2019 verder moeten groeien, los van de algemene conjunctuur. Dat geeft het aandeel defensieve accenten. Lotus Bakeries start weldra productie in de Amerikaanse speculaasfabriek – een mijlpaal.

5. McEwen Mining. Een goudmijnaandeel met een enorme hefboom op de uitbraak van de goudprijs. CEO en referentieaandeelhouder Robert McEwen maakte van Goldcorp al een fantastisch succes.

6. Oxurion. 2019 wordt het jaar van de waarheid voor het Leuvense biotechbedrijf (het voormalige ThromboGenics). Sinds 2015 ligt de focus op de ontwikkeling van een pijplijn kandidaat-geneesmiddelen voor met diabetes gerelateerde oogziekten. Al die programma’s komen het volgende halfjaar met klinische resultaten.

7. Pan-American Silver. Het goud deed het de voorbije jaren slecht, ook in 2018. Zilver deed het barslecht, zodat het metaal historisch bekeken spotgoedkoop tegenover goud. Pan-American Silver is een langlopende optie op het herstel van de zilver- en goudprijs.

8. Resilux. De producent van petpreforms en petflessen investeerde naar eigen normen fors, wat de optimistische verwachtingen ondersteunt. Recyclage is een nieuwe groeipool. Ondergewaardeerd en niet zo gevoelig voor een groeivertraging.

9. Sandstorm Gold. De koers van de Canadese goudroyalty- en streamingbedrijf wordt ondersteund door het stevige inkoopprogramma van eigen aandelen. Dat moet de forse onderwaardering tegenover sectorgenoten zoals Franco-Nevada doen afnemen.

10. Uranium Participation. Een beursgenoteerd fonds, dat noteert in Toronto, en continu uranium koopt in de hoop het later duurder te verkopen. Er zijn veel argumenten om de komende jaren een stijging van de uraniumprijs ter verwachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content