Carrefour en Visa lanceren een herlaadbare betaalkaart

© BELGA

Supermarktketen Carrefour heeft samen met Visa “Flex” gelanceerd, een debetkaart gekoppeld aan een rekening. “De consument kan met de kaart elektronisch, online en contactloos betalen”, zegt Thierry Gosset, CEO van Carrefour Finance.

Hoewel Flex hetzelfde principe heeft van een prepaidkaart – een bedrag vooraf opladen op een kaart – “is het vooral een rekening”, zegt woordvoerder van Carrefour Baptiste van Outryve.

De kaart kan eerst als geschenk worden aangekocht om daarna omgezet te worden naar een herlaadkaart. Een kaart kost 6 euro plus 1,5 euro per maand. Aan een rekening kunnen vier kaarten gekoppeld worden. Bij de kaart hoort ook een homebankingoptie, waar tools in zijn verwerkt om het budget te beheren, aldus van Outryve.

“Overal bruikbaar”

De kaart kan niet enkel in Belgische Carrefours gebruikt worden, maar “in nagenoeg alle handelszaken in België en het buitenland”. Geldafhanlingen aan bankautomaten kosten wel 1,5 euro per afhaling.

Bovendien gaat het volgens Carrefour om een “innovatieve” kaart omdat de getrouwheidsprogramma’s en de betaalmogelijkheid gecombineerd worden. De kaart is daarnaast uitgerust met de NFC-technologie van Visa waardoor contactloos betalen mogelijk wordt. In september werd reeds aangekondigd dat alle 45 hypermarkets, 437 Market- en 265 Expresswinlels van Carrefour tegen eind december zullen uitgerust zijn met terminals die contactloos betalen mogelijk maken.

De nieuwe Flex-kaart zal naast de reeds bestaande Visakaart van Carrefour bestaan. Momenteel is 25 procent van de betaalterminals in België uitgerust met deze technologie, geeft Jean-Marie de Crayencour, countrymanager BeLux bij Visa nog mee. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content