‘Boete van 15.500 euro voor wie de Turkse president Erdogan beledigt’

De Turkse president Erdogan © .

Dat de Turkse president weinig begrip toont voor wie het op hem gemunt heeft, was al bekend. De leider van de grootste oppositiepartij van Turkije krijgt al voor de tweede keer de rekening gepresenteerd.

De leider van de grootste oppositiepartij van Turkije, Kemal Kilicdaroglu, is donderdag veroordeeld tot het betalen een schadevergoeding van 50.000 lira (15.500 euro) voor het beledigen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Dat bericht het Turkse persagentschap Anadolu.

Het is al de tweede keer dat Kilicdaroglu een schadevergoeding moet betalen aan Erdogan. In 2015 werd hij nameijk ook al veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

Kemal Kilicdaroglu, leider van de Republikeinse Volkspartij (CHP), is veroordeeld voor twee toespraken in de hoofdstad Ankara in januari, waarin hij stelde dat academici in Turkije worden gevangen gezet door een ‘wannabe dictator’.

Het beledigen van de president is een misdrijf in Turkije, iets waar Erdogan de laatste tijd meer en meer gebruik van maakt. Eerder dit jaar raakte bekend dat er al 1.845 juridische zaken geopend werden voor het beledigen van de president. 34 journalisten zitten daardoor nu gevangen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content