BNP Paribas Fortis knipt in spaarrente

© reuters

BNP Paribas Fortis, marktleider voor spaarboekjes, sleutelt opnieuw aan de opbrengst van het spaargeld.

De rentedaling op een aantal spaardproducten gaat al vanaf woensdag in, meldt de bank dinsdag. Voor sommige van de betrokken spaarproducten is het overigens al de tweede rentedaling dit jaar.

De klassieke Spaarrekening van BNP Paribas Fortis heeft nu een basisrente van 0,50 procent. Die wordt verlaagd tot 0,40 procent, maar de getrouwheidspremie blijft wel op 0,10 procent. Bij de Online Spaarrekening Premium gaat de basisrente met 0,05 procentpunt omlaag tot 0,20 procent, terwijl de getrouwheidspremie daalt van 1,10 procent naar 1 procent. De rente op de Plus-formules gaat eveneens omlaag.

Ook bij Fintro, een dochter van BNP Paribas Fortis, dalen de rentes. De basisrente op de klassieke Spaarrekening daalt naar 0,40 procent, met een getrouwheidspremie van 0,10 procent. Bij de Blue Select Spaarrekening daalt de basisrente van 0,20 naar 0,15 procent en de getrouwheidspremie van 1,20 procent naar 1,10 procent.

De bank wijst erop dat de rentevoeten op de financiële markten sinds het begin van het jaar nog verder zijn gedaald. “De relatieve afwezigheid van inflatie en de bescheiden groeiverwachtingen spelen hierbij een belangrijke rol”, luidt het bij de bank. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content