Bijna 1 op 3 Belgen overweegt lening om vakantie te betalen

. © haveseen (iStock)

Ongeveer 28 procent van de Belgen overweegt om geld te lenen om op vakantie te kunnen gaan. Dat meldt kredietbeheerder Intrum op basis van een studie over het betalingsgedrag van Europese consumenten.

Het European Consumer Payment Report 2017 van kredietbeheerder Intrum bundelt de resultaten van een studie waarbij 24.401 Europeanen werden bevraagd over hun uitgaven. Ons land werd daarbij door 1009 respondenten vertegenwoordigd.

Uit de enquête, die in september 2017 werd uitgevoerd, blijkt dat 28 procent van de Belgische ondervraagden bereid is geld te lenen om een reis te bekostigen. Ook voor andere uitgaven wordt relatief dikwijls een extra lening afgesloten. Zo kiest volgens Intrum 1 op de 5 Belgen er voor om de aankoop van een televisie of audiosysteem op die manier af te handelen. Concreet gaat het vooral om leningen bij familie en banken of uitgaven met een kredietkaart.

Intrum grijpt de cijfers aan om te waarschuwen voor de extra last die dergelijke kredieten betekenen bovenop de steeds terugkerende maandelijkse uitgaven zoals telefoon – en energiefacturen en benadrukt het belang van informatie bij financiële beslissingen.

Partner Content